Sunday 23 May 2021

Crypto Fear and Greed -indeksi on nyt 12: ssä

Niille, jotka eivät ole tietoisia, Crypto Fear and Greed -indeksi käyttää 5-6 mittausta markkinoiden nykyisen mielipiteen arvioimiseksi ja arvioi sitten tämän tunteen tason asteikolla 1-100. 1 on äärimmäinen pelko ja 100 on äärimmäinen ahneus.

Nämä mittaukset ovat tietysti objektiivisia - niissä tarkastellaan volatiliteettia, sosiaalista mediaa, vauhtia, määräävää asemaa, Google-trendejä ja (nyt keskeytettyjä) kyselyjä.

Tässä on linkki sivustoon. Voit tarkastella kaaviota, napsauttaa "max" ja näet indeksin liikkeen vuoden 2018 alusta.

https://alternative.me/crypto/fear-and-greed-index/

Teoriassa ajatuksen pitäisi olla, että äärimmäisen pelon sattuessa markkinat ovat kauhuissaan ja paniikkimyynnissä, ja silloin on hyvä ostomahdollisuus. Kun markkinat ovat äärimmäisen ahneessa tilassa, ihmiset pelkäävät äärimmäistä FOMOa ja ostavat korotetuista hinnoista riippumatta.

Kaaviossa on paljon liikkeitä, mutta äärimmäinen pelko ja ahneusalueet kiinnostavat minua - erityisesti alle 80 plus tai 20 alueen ympärillä.

Pelko- ja ahneusindeksi on tänään 12 - ei ennätyksellisen alhainen, mutta hyvin lähellä ja varma alhaisinta hyvin pitkään. Ja silti hinta on 37 500 dollaria - silti historiallisesti erittäin korkea.

Tähänastiseen indeksiin verrattuna on vain viisi muuta kertaa menneisyydessä, joissa indeksi on pudonnut alle 20: n. Ajattelin, että olisi hyödyllistä tarkastella kyseisiä alueita, mitä tapahtui ja hintaa siinä vaiheessa, ja miettiä ne historiallisina ostopisteinä:

6. helmikuuta 2018 - Indeksipisteet: 8. BTC-hinta 6852 dollaria.

Tämä on luultavasti kohta, jossa todettiin, että olimme todella karhumarkkinoilla, ja bitcoin oli jo alhaalla noin 65% sen huipusta lähtien. Vaikka ostaminen tässä vaiheessa (yhden vuoden karhumarkkinoiden alku) ei ole aivan houkutteleva, kyseinen hinta oli suurin piirtein vuoden keskimääräinen hinta. Ei varmasti huono lähtökohta, jos olisit vastustanut kiusausta ostaa koko härkämarkkinoilla vuonna 2017.

1. huhtikuuta 2018 - Indeksipisteet 16. BTC-hinta 6975 dollaria

Noin maaliskuussa 2018 oli hieman "kuolleen kissan pomppiminen" ja hinta palautui lähes 12 000 dollariin. Monet ihmiset hengittivät helpotusta, salkut muuttuivat vihreiksi ja näytti siltä, ​​että karhumarkkinat olivat ohitse. Ei. Bitcoin kaatui heti takaisin takaisin helmikuun kaltaisiin hintoihin. Siksi hetki äärimmäistä pelkoa.

Jälleen, tämä ei ollut historiallisesti erityisen huono ostopiste, kun vain vältettiin bitcoinin nousun alkua niin paljon korkeammalle hintatasolle.

25. marraskuuta 2018 - Indeksipisteet 9. BTC-hinta 3895 dollaria.

No nyt puhutaan asiaa. Tämä oli surullisen "hash-sodan" aika, jolloin BCH haarautui ja markkinat syöksyivät absoluuttiseen kaaokseen. Bitcoin kaatui 6000 dollarin tukitasonsa kautta ja puolittui hintaan.

Tämä oli ehdoton ostomahdollisuus - kenties koko elämän mahdollisuus keskimääräisen hinnan ollessa noin tällä tasolla kuuden kuukauden ajan. Onneksi voin sanoa, että ostin suoraan läpi, mutta ei tarpeeksi. Jokainen osto tuolloin näytti tuskalliselta, ja toisinaan oli kiusallista, että ihmiset edes tiesivät sinun olevan salauksessa.

Muista myös, että 3100 dollarin hinnalla hyvin harvat ihmiset kutsuivat tätä pohjalle (huutaa älykkäelle urakoitsijalle Twitteristä, joka valitsi sen). Monet olivat ostaneet tikkaita alle 1,3 000 dollariin, ja se tuntui laskevan ainakin 2000 dollarin puoliväliin saakka. Hieman kuin ne, jotka kaikki vaativat nyt 25 000 dollaria.

22. elokuuta 2019 - Indeksipisteet 5. BTC 10124 dollaria

Tämä saattaa tuntua pieneltä poikkeavuudelta, mutta joillakin tavoin se tuntuu melko samanlaiselta kuin nykyään. Bitcoin oli juuri noussut $ 4k: sta noin $ 14k: iin ja härkäajo oli käynnissä. Lyhyen ajan kuluttua bitcoin laski voimakkaasti ja hinta alkoi romahtaa alaspäin. Mielestäni "5" on hieman äärimmäinen pelon vuoksi, mutta tämä oli oivallus siitä, että härkämarkkinat saattavat olla ohi. Seuraavien kuuden kuukauden ajan bitcoin-hinta laski höyryä 6,5 tuhanteen dollariin (lukuun ottamatta yhtä päivää, jolloin presidentti Xi onnistui pumppaamaan meidät takaisin 10 300 dollariin - oi päivinä, jolloin Kiina todella pumppisi hintamme).

Joten ei loistava ostopaikka, mutta parempi kuin FOMOing 14 000 dollarilla ja historiallisesti silti ole huono.

13. maaliskuuta 2020 - Indeksipisteet 10. BTC $ 5,142

En usko, että tämä tarvitsee paljon selitystä. Korona-vaikutus oli terävä ja tappava, ja bitcoin-hinta romahti ehdottomasti nopeasti. Jälleen, en usko, että meillä on keskustelua siitä, että tämä oli helvetin ostomahdollisuus. Vielä enemmän, jos sinulla olisi käteistä käytettävissä viikonloppuna. Yksi tuntemani henkilö osti ETH: n noin 85 dollaria tuolloin. Ja jotkut ihmiset ehdottavat, että kaaviot ovat nykyään melko samanlaisia ​​kuin tämä. Hmmmm.

Tänään. Indeksipisteet 12. BTC 37753 dollaria

Mitä voimme sanoa? Mielestäni kauhu on totta. Mutta samaan aikaan miljardi dollaria vakaata kolikkoa vain tulvi binance- ja bifinex-alueisiin, ja rahoitusosuudet ovat muuttuneet negatiivisiksi. Jos katsomme paniikkia marraskuussa 2018, tämä oli helvetin kuuden kuukauden alku - pahimmassa tapauksessa saatamme saada jotain sellaista, mutta muistamme myös, että marraskuussa pahin oli jo melkein ohi.



No comments:

Post a Comment

Future of Bitcoin

The future of Bitcoin is a topic of much speculation and debate. While it’s challenging to predict with certainty, here are some thoughts ab...