Thursday 20 May 2021

 

Tekninen analyysi on kaupankäynti mitä astrologia on tiede

Juuri nyt innokas "Day Trader" saattaa olla täynnä angstia. Hän vannoo voivansa voittaa markkinat ja ansaita vakaan tulon kaavioanalyysin perusteella. Hän piilottelee päivittäin rahoituksen pimeissä kaivoissa löytääkseen kaupankäynnin salaisuuksia. Hän tietää kuvioista, kuten "pää ja olkapäät" ja käyttää "trendiviivoja". Hän on ammattilainen.

Minulla on yhtä hauskaa kuunnella kauppiaita, jotka selittävät minulle "työpaikkaansa", kuin minulla oli päivinä kuunnellessani aboriginaalien australialaisia ​​selittäen heidän seksuaalitottumuksiaan kuun vaiheiden perusteella. Ihmiset eivät ole niin erilaisia, kun on kyse mallipetoksen ilmiön uhreista. Meillä kaikilla on sama vaistomekanismi, eikä sitä ole ehdottomasti suunniteltu tarkaksi.


Kuviointi on luontainen kyky, joka kaikilla ihmisillä on. Se auttaa meitä löytämään mielekkäitä malleja merkityksettömästä melusta. Perinteisesti tutkijat ajattelivat, että kuviointi oli virhe kognitiossa. Myöhemmin se tunnistettiin aivojemme oletusautopilotiksi sen ympäristön ymmärtämiseksi. Emme kehittäneet aivoissa erillistä * BS-detektoria * erottamaan tosi ja väärät mallit. Olemme joko nähneet jotain tai emme.

Useimmat ihmiset vannovat näkevänsä merkkejä pilvissä. Toiset näkevät kasvot Marsilla. Näin jopa äskettäin suositun anarkistin (tiedät kuka) viestin, joka selitti dollarin kaatumisen kultaan nähden. Näyttää siltä, ​​että pystymme tunnistamaan mallit mistä tahansa. Näemme aina korrelaatioita. Tutkimme tosiasiallista syy-yhteyttä harvoin, koska se ei melkein koskaan päde missään tässä maailmankaikkeudessa. Maailma on aivan liian kaoottinen, koska jo entooppiset järjestelmät ovat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. On itse asiassa verkkosivusto, jolla voidaan luoda väärät korrelaatiot.

 

Nämä ovat surullisen kasvot Marsilla


Tässä on "ammattimainen" malli, jonka melkein kaikki kauppiaat vannovat. Kyllä, ihmiset tekevät taloudellisia päätöksiä näiden perusteella. En ole tosissasi.

Tätä kutsutaan "Cup & Handle"


Tätä kutsutaan "pää ja hartiat"


Tässä on ankka. Paljon sekeleitä on tulossa


Voisin jatkaa, mutta olen varma, että saat idean. Järkevä ihminen, joka käyttää kriittistä ajattelua, voi ennustaa, että jotkut ihmiset ansaitsevat rahaa näiden havaintojen perusteella. Otetaan esimerkkinä näyte 1.000.000 kauppiaasta. Jotkut heistä, sanotaan esimerkiksi 1%, noudattavat yllä esitettyjä malleja tietyllä ajankohdalla ja / tai markkinavälillä. He ansaitsevat rahaa lähes 100% ajasta. Loput 20%: lla on vähemmän menestystä, mutta osuvat silti useimpiin markkinoiden trendeihin. Tämä ei ole todiste teknisen analyysin toimivuudesta. Se on yksinkertaisesti normaali tilastollinen jakauma, aivan kuten arpajaisten yhteydessä. Useimmat löysät, hyvin harvat voittavat. Kyvyllä ei ole merkitystä. Itse asiassa, jos onnistuneiden kauppiaiden jakauma on normaali ihmiskunnan perusteella, se ei eroa paljon arpajaisten voittajista.


Kuka hyötyy näistä kaikista?

On miljardia dollaria yrityksiä, jotka käyttävät supertietokoneita ja jotka ovat erikoistuneet tekemään erityisiä markkina-investointeja manipulointiin saakka. Lähes kaikki markkinoiden liikkeet on määritelty näissä yrityksissä työskenteleville "suurille toimijoille" täysin automatisoitujen bottijärjestelmien alla. Päivän kauppias ei voi mitenkään vastustaa tällaista tekniikkaa. Heillä on parempi onni seuraamalla horoskooppiaan. Jos päivittäiskauppias on todella onnistunut, se on vain lyhytaikaista. Pitkällä aikavälillä, aivan kuten kasinolla, ihmiset menettävät rahaa. Menestyvä voittoputki häviää lopulta entropiaa vastaan. Nämä miljardin dollarin yritykset tietävät tämän hyvin ja aikovat tehdä vastaavasti voittoja pieniltä aikakauppiailta. Siellä työskentelevillä ihmisillä on tähtitieteelliset palkat. Kun olin New Yorkissa, tapasin tällaisen yksilöllisen nettoutuksen, joka on joskus 100 000 euroa päivässä pelkästään hänen ohjelmointitaidonsa vuoksi yhdessä näistä yrityksistä. Hänelle maksettiin tuntipalkkaa. NASA: n tiedemies tuskin tuottaa 100 kt vuodessa. Näiden yritysten 6 lukukustannukset ovat melkein mitään. He maksavat miljoonia vain saadakseen 0,1 sekunnin nopeamman pingin tapahtumissa.

Salausmaailmassa tilanne on paljon huonompi. Muutamat valaat voivat manipuloida trendejä ja piirtää kirjaimellisesti kaupankäyntirajoja volyyminsa kanssa saadakseen ihmiset vakuuttamaan investoinnit. Kun he houkuttelevat heitä sisään, ne menevät lyhyiksi ja niistä tulee vielä enemmän * valaita *, kun jätät pussista kiinni . Salausmaailman tekninen analyysi on suoraan varkaus. Vastaava rinnakkaisuus olisi karjan ajaminen teurastamoon rakentamalla aidat heidän ympärilleen.

Onko tämä kani vai ankka?


Mitä voit tehdä asialle

Jos kuulut 90 prosenttiin ihmisistä tällä planeetalla, jotka imevät matematiikkaa, pysy täysin poissa kaupasta. Jos kuulut muuhun 10 prosenttiin, tutki vähän teknistä analyysiä. Voit pelata. Tulet ennemmin tai myöhemmin selville, että se ei ole vain meemi, vaan siinä käytetään myös massiivisia matemaattisia ammattikielten teorioita.

Aivan kuten mikä tahansa muu huijaus, yritä kouluttaa itseäsi ja ympärilläsi olevia ihmisiä. Yritä opettaa ihmisten kyvyttömyydestä osoittaa syy-todennäköisyyksiä tapahtumille. Huomaa, että eksyvinä ihmisinä pakotamme usein syy-assosiaatiot ei-kausaalisten kanssa vain ymmärtämään maailmaa. Se ei ole erilainen, katsomme katsomme tähtiä tai mielivaltaisia ​​viivoja tietokoneen näytöltä. Evolution on suunnitellut meidät tyhmiksi mallien kanssa, mutta olen varma, että voimme tehdä sen paremmin.

No comments:

Post a Comment

Future of Bitcoin

The future of Bitcoin is a topic of much speculation and debate. While it’s challenging to predict with certainty, here are some thoughts ab...