Monday 1 February 2021

Kryptovaluutta

 No koska Timebucks.comista saa kotiutettua rahat Skrill:n kautta ja itse Skrill haluaa 5,5$ siirtomaksun kun siirtää rahat palvelusta pankkitilille, niin olen jättänyt nuo Timebucksista tienatut rahat sinne ja kokeillut sitä kautta Kryptovaluutalla tienaamista.

Kesällä ostin 0.00274411 BTC:tä hintaan 6956€ jonka myin hetkeä myöhemmin kun BTC ylitti 10000€ rajan. Tietysti summa oli mitätön, mutta tulipahan kokeiltua. Tietysti jos ois holdannut tähän asti niin oisin tulla saanut 4 kertaitanut summani. Noh, sijoitin kuitenkin kaikki mitä oli XLM:ään, eli Stellar Lumes krytovaluuttaan, joka tuolloin oli 0,07€. Myin hetken myöhemmin nuo kun arvo ylitti 0,1€. Tuossa vaiheessa kotiutin osan summasta ja maksoin tuon 5,5€ siirtomaksun, tosin olinhan sen kuitenkin tienannut treidaamalla kryptovaluuttaa. Loput sijoitin takaisin tuohon XLM:ään. Pari kk myöhemmin myin kun arvo oli lähellä 0,3€. Ja ostin taas kun arvo tippui 0,24€. Myin taas kun arvo pomppasi takaisin 0,3€ Ja ostin taas kun arvo tippui 0,25€. Ja nyt odotellaan että arvo nouse taas 0,3€. Tähän mennessä olen tienannut enemmän kryptolla kuin Timebucksilla.

Tein Googlen Sheettiin taulukon jossa otetaan huomioon välityspalkkiot osto ja myynti, sekä tuo siirtomaksu pankkkiin. Eli kun ostan jotain kryptoa hintaan x, niin kuinka paljon kyseisen krypton arvo pitää nousta että voin myydä. Esim. tällä hetkellä minulla on 520 XLM:ää, jotka on ostettu hintaan 0,2476€, eli arvo on 128,75€. Välityspalkkio on pyöreästi 2€ per tapahtuma tällä rahamäärällä, sitten tuo 5,5€ siirtomaksu pankkiin, niin jotta pääsen plus miinus nollaan niin XLM:n arvon pitää olla 0,26587€.

XLM:n arvo kävi tunti sitten(tätä kirjoittaessa) 0,29897€ ja mulla on automaatio hoitamassa myyntiä 0,3€ kohdalla. Tuolla tulee 20€ voittoa. 

Tässä pitää ottaa nyt se huomioon, että tämä on täysin spekulatiivista kaupankäyntiä. Mikään ei takaa että BTC:n, XLM:n tai minkään muunkaan kryptovaluutan arvo tulee nousemaan ja tällä voi varmasti rahaa.



Kukaan ei pysty ennustamaan mitä tulee tapahtumaan milloinkin. Esim ylläolevassa yhden viikon kurssissa on perjantaina nousu yli 31k€, mutta seuraavana aamuna arvo oli taas 28k€ nurkilla. Tämä johtui todennäköisesti siitä että Kultapoika Elon Musk ilmoitti tukevansa BTC-junaa. Jos ostit ennen tuota ja myit heti niin tienasit erittäin hyvin.  

Sitten kun tarkastellaan samaa kryptoa kuukauden verran niin arvo pomppii huomattavasti. Aino sääntö joka pätee on se että osta kun on halpaa ja myy kun on kallista. Tietysti jos mennään BTC:n alkuun jolloin BTC:n arvo oli olematon ja olisi holdannut tähän asti. Esim, Henkilö osti 2 pizzaa 10000 Bitcoinilla 2010 ja tänä päivänä noiden pitsojen arvo on 300 000 000 $ ja 10 vuoden päästä niiden pitsojen arvo on todennäköisesti enemmän.

No comments:

Post a Comment

Future of Bitcoin

The future of Bitcoin is a topic of much speculation and debate. While it’s challenging to predict with certainty, here are some thoughts ab...