Thursday 6 May 2021

Kryptovaluutta ja FOMO

 FOMO eli Fear Of Missing Out, eli pelko jostain pois jäämisestä. Tämä on aika vahvasti esillä kun Kryptovaluttaan sijoittamista harkitsee. Varsinkin kun ollaan oltu jo jonkin aikaa huikeessa nosteessa että kannattaako enää sijoittaa kryptoihin. 

Itse olen lähtenyt sillä asenteella että aivan sama, mutta yritetään saada noita Timebucksista tienattuja rahoja vähän enemmäksi. Ja voi hyvällä mielellä sijoittaa kun summat on kuitenkin pienet ja eivät ole niin sanotusti päivittäisesta varallisuudesta, eli jos häviän niin ei vaikuta taloudellisesti elämän tilanteeseni mitenkään. 

Myin tuossa pari päivää sitten nuo ETC:t johon olin aikaisemmissa postauksissani kertonut sijoittaneeni kun hinta nousi 40€ nurkille ja hieman ylikin. BTC kun oli ollut jo jonkin aikaa aika tasasessa 47k-50k euron nurkilla ja tuo ETC oli hetken ollut jopa alavireinen niin päätin myydä pois kun alkoi polttamaan taskussa rahat, kun näistä ei tiedä milloin kupla puhkeaa. Olinhan  29.90€ keskihinnalla saanut hyvän tuoton ja tienasin päälle 30€, joten ei huono kun ottaa huomioon että sijotin vähän reilu 100€, eli tuotto oli yli 30%!


Sitten ensin hinta kyykkäsi hieman ja olin että huh, onneksi otin pois kun alamäki alkoi. Noh, iltapäivällä katsoin kurssia uudestaan ja hiposi 50€, sitten kotvan kuluttua oli 64€. Seuraavana aamuna oltiin 100€ rikottu. No voi v.... mutta eihän sitä voinut tietää. Jos olisin pitänyt tuohon asti niin oisin saanut 350€ eli 233% tuotto! 

Jäin sitten pohtimaan sitä että olin kuitenkin fiksu kun otin ulos enemmän kuin olin laittanut sisälle. Joo, harmittaahan se että en uskaltanut pitää arpoja pidempään, mutta olin tyytyväinen siihen että sain kuitenkin paremman tuoton rahalleni kuin olisin pistänyt sen johonkin sijoitusrahastoon.

Hetken mietin että jos kerran hinta pompsahti noinkin korkealle niin tuleehan se sieltä jonkun verran alas, tuleehan? Nin sitten sijoitan uudestaan ja otan pois kun taas on noussut suuremmaksi kuin olen ostanut. 

Toisaalta mietin että kun tuo oli ottanut noinkin huikean nousun lyhyessä ajassa, voisiko joku muu tehdä saman lähiaikoina, joku joka olisi halvempi? Noh, päätin sitten sijoittaa taas jälleen kerran Stellariin eli XLM:ään. Ostin koko rahalla XLM:ää ja seuraavana päivänä eli tänään oli jo nousua 25%!

Nyt kysymys onkin uskallanko odottaa että kurssi nousee 1€:een? Tuotto ois ihan kiitettävä 127%!

Noh, nähtäväksi jää miten tässä mennään. 


No comments:

Post a Comment

Future of Bitcoin

The future of Bitcoin is a topic of much speculation and debate. While it’s challenging to predict with certainty, here are some thoughts ab...